Wie is mixtas?

Misschien vraag je je wel af wie de persoon achter mixtas is? Je leest het hier!

Mijn naam is Mireille, ik woon in Haarlem samen met mijn man, dochters Nina (2003) en Marit (2005) en ruwharige Jack Russel Joep. Van kleins af aan ben ik creatief bezig geweest. Mijn vader was, naast leraar handenarbeid en tekenen, beeldhouwer en mijn moeder vrij weefster (dat is zonder weefgetouw). Creativiteit is mij dus met de paplepel ingegoten.
Het heeft me lang gekost om uit te vinden wat ik nou het leukste vind om te doen, maar sinds een paar jaar vind je me toch het meest achter mijn naaimachine. Toen ik steeds meer opdrachten kreeg, heb ik een website gemaakt.

En wat mixtas dan zo bijzonder maakt? Alle tassen worden door mij zelf gemaakt: geen fabriekswerk, maar ambachtswerk. Bovendien worden de tassen (deels) van restmateriaal gemaakt. Dit zijn voornamelijk stoffen van een meubelstoffeerder die overblijven na het snijden van het patroon voor een bank of stoel en stoffenstalen uit een meubelzaak. Omdat die stukken vaak niet groot zijn, kan er maar één tas uit gemaakt worden en zo wordt iedere tas dus uniek! De kindertassen hebben bovendien een bekerlus waardoor de drinkbeker niet om kan vallen en je zoon/dochter dus niet met een natte, plakkerige tas thuiskomt.
De modellen (dus de patronen) van de tassen maak ik veelal zelf en ik vind het heerlijk om een nieuwe combinatie van stoffen (en eventueel een stuk leer) te maken en dan een passend model erbij te zoeken.

Leuk om te weten is misschien nog, dat mixtas ook via Etsy.com verkoopt. Dit is een internationale site en daardoor gaan de tassen, rokjes, mandjes en kettinkjes de hele wereld over! De eerste tas die ik op Etsy verkocht ging – hoe toepasselijk! – helemaal naar Tasmanië!!

Maar ik vind het ook fijn om op andere manieren creatief bezig te zijn en ik probeer af en toe wat uit. Met wisselend resultaat…  😉

Graag tot ziens!

Mireille

 

En als je je afvraagt wat mixtas betekent:

Tassen in een mix van ‘oud’ (rest-) en nieuw materiaal.
De Spaanse uitspraak is miestas. En dus Mi’s tas: tas gemaakt door Mi(reille).